サイト

カロタセグの舞踊と文化に関する活動や予定は
トランシルヴァニア日本民俗文化センターサイトをご覧ください。
Látogassák az Erdély Japán Népkultura Központ honlapját is! 

2011年5月26日木曜日

12/28 豚の屠殺・解体 Disznóvágás

ボガールテルケで、豚を屠殺・解体しました。普通はクリスマス前に行うのですが、今回はクリスマス後、大晦日前にしました。
Bogártelkén disznót vágtunk. Általában inkább Karácsonoy előtt szokták vágni, de most a két ünnep közé esett az esemény.


暖かいクリスマスでしたが、当日は雪
Karácsonykor melegebb lett, de ezen a napon ismét havazott


日本からのお客様にとっては、豚の解体を目の当たりにするのは初めてのことです。朝にはまだ歩いていた豚が、夜には肉の塊やソーセージになってしまいます。理論ではわかっていたはずのことも、実際に目前で体験すると、いろいろな思いを抱きます。
A japán vendégek először láttak disznóvágást. Elméletileg tudták miről van szó, de mégis más volt élőben látni.


 
手際よくさばかれていく豚肉
Ügyesen, tempósan darabolják a húst


豚解体は、犬や猫にとっても
おこぼれがもらえるチャンス
Kutyáknak és macskáknak is van esély megkóstolni


昼食は、今切ったばかりの豚肉を焼きます
Frissen vágott sült disznóhús lesz az ebéd


切った肉の仕分け、腸詰め作りなど、夜になっても作業は続きました。
Hús osztás, májas készítés stb. Estig folytatódott a munka.


肝臓の腸詰づくり
Májas készítés
(写真Fotó:Cさん)

0 件のコメント:

コメントを投稿